14.03.2017 - İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoyu Anma Töreni

Eleşkirt ilçesinde, İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoyu Anma Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi. İlçe milli eğitim müdürlüğü tarafından,Eleşkirt Recep Tayyip Erdoğan İmam Hatip Lisesi Kültür Salonunda düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Törene, Eleşkirt Kaymakamı Recep Öztürk,Belediye başkanımız sayın Sebahattin Sarı,Cumhuriyet savcısı Hasan Kurgan, Ak parti ilçe başkanı Aytekin Arslan,İlçe Jandarma Komutanı j.Binbaşı Mehmet Büyükhan, Emniyet amiri Halit Çakmak,İlçe milli eğitim müdürü Burhan Kurt, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı,Tarih Öğretmeni Hakan Üçdal yaptı. Üçdal Konuşmasında,istiklal marşının önemine değinerek,İstiklal marşının ülkemize,milletimize Mehmet Akifin duası, aynı zamanda vasiyetidir. Ülkemizin her bir ferdinin de en önemli inancı şudur ki ruhumuzu zirvelere çıkaran bu şaheser, kıyamete kadar okunmaya ve canımızdan aziz al bayrağımızı göklerde dalgalandırmaya devam edecektir. şeklinde konuştu. Öğrenciler tarafından şiirler okundu ve sinevizyon gösterisi sunuldu.Özellikle Asker kıyafetleri giyinerek istiklal mücadelesi dönemini canlandıran Öğrenciler büyük alkış topladı. Program, dereceye giren öğrencilere hediyelerini Belediye Başkanımız İlçe Kaymakamımız ve İlçe Cumhuriyet Baş Savcısı tarafından takdim edildi ve program sona erdi.