18.03.2017 - BAŞKAN SARI NIN ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ VE ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI

Eleşkirt Belediye Başkanı Sebahattin Sarı, Şehitleri Anma Günü ve 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferinin 102. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Sarı, mesajında şu görüşlere yer verdi Yüce dinimiz İslam, vatan ve mukaddesat uğrunda can vermeyi şehadet müjdesi içinde değerlendirmiş ve büyük bir şeref olarak kabul etmiştir. Çünkü şehit, Allah rızası için canından geçmiş ve en yüksek mertebeye ulaşmayı arzu etmiştir. Şehitlik mertebesi, cennet ehlinin dahi gıpta ile karşılayacağı ne yüce bir mevkidir. İşte nice şehitler verdiğimiz ve kahramanlık destanlarıyla dolu şanlı tarihimizde öyle dönüm noktaları vardır ki, sadece bizim için değil tüm insanlık için bir abidedir. Çanakkale Savaşı da, böylesine muhteşem destanlardan biridir. Sahip oldukları maddi güce, gelişmiş silahlara güvenerek Çanakkale Boğazına dayanan düşman birlikleri, Mehmetçiğin dünyada eşi ve benzeri görülmemiş çelikten örülü ve imanla bütünleşmiş cesaretiyle hezimete uğratılmıştı. Şüphesiz bu başarının en önemli sırlarından birisi de şehadet arzusuydu. Çanakkale Zaferi, yok olacağı tahmin edilen bir milletin, gerektiğinde vatanı uğruna severek ölüme koşmasının anıtlaşmış bir örneğidir. ÇANAKKALE RUHUNU HER DAİM KORUMALIYIZ Başkan Sebahattin Sarı, mesajında Çanakkale ruhunun her daim korunması gerektiğini bildirdi. Sarı, şunları kaydetti Çanakkale Zaferiyle bağımsızlık inancı ve azmini dünyaya gösteren aziz milletimiz, ardından milli mücadele için kenetlenerek esarete karşı olağanüstü bir karşı koyma örneği sergilemiştir. Millet olarak büyük bir özverinin sonucu kazanılan tarihi zaferin onurunu ve gururunu daima yaşayacağız ve bizleri büyük bir millet yapan Çanakkale ruhunu her zaman koruyacağız. Aziz ecdadımızın kanlarıyla sulanmış cennet vatanımızın her karış toprağı nice kahramanlık destanlarını haykırmaktadır. Tarihimizin her bir sayfası, onların şan ve şerefini anlatmaktadır. Böyle bir ecdadın varisleri olmanın haklı gururuyla başımız dik, alnımız açık bir şekilde onları her an hayırla ve minnetle yâd etmekteyiz. Ve bilmekteyiz ki, geçmişten ibret alarak Çanakkale ruhunu canlı tuttuğumuz müddetçe ulaşamayacağımız hedef, başaramayacağımız iş, üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir problem olmayacaktır. BAŞKAN SARI DAN 15 TEMMUZ VURGUSU Eleşkirt Belediye Başkanı Sebahattin Sarı, Çanakkale’de sergilenen vatanseverlik duygusunun 15 Temmuzda yeniden yaşandığını ifade etti. Başkan Sarı, sözlerini şöyle tamamladı Çanakkale Savaşı sırasında sergilenen vatanseverlik duygusu, bize daima güç verecek ve yol göstermeye devam edecektir. Bu duyguyu aziz milletimiz 15 Temmuzda da göstermiş, yurdumuzun dört bir sathı arşı titreten ezanı muhammediyemiz ve selalarla, ellerinde ay yıldızlı bayrağımızı taşıyan vatandaşlarımızla adeta tek yürek olmuştu. Bağımsızlığımızı savunmak, vatan topraklarımızı korumak için Çanakkalede kendilerini feda eden 250 binin üzerindeki şehidimiz, 15 Temmuz’da Hakka yürüyen 248 şehidimiz tarihe bile sığmayacak kadar büyük kahramanlardır. Çanakkale Savaşları’nın yıl dönümünde bizlere düşen en büyük görev, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü, birlik ve beraberliğimizi daima korumak, Devletimiz ve milletimizin bekası için sürekli çalışmaktır. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Çanakkale Savaşlarının ve 15 Temmuzun tüm kahramanlarını, iç ve dış güvenlik harekâtında şahadet şerbetini içen aziz şehitlerimizi saygı, rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.