22.04.2017 - BAŞKAN DARI DAN MİRAÇ KANDİLİ MESAJI

Eleşkirt Belediye Başkanı Sebahattin Sarı, Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Sarı, mesajında şu görüşlere yer verdi Miraç beşeri hislerden, tertemiz bir kulluğa geçiştir. Miraç Cenab-ı Hakkın daveti üzerine Cebrailin (A.S.) rehberliğinde Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammedin (S.A.V.) Mescid-i Haramdan Mescid-i Aksaya, oradan da ilahi huzura yükselmesidir. Miraç mucizesi, Kuran-ı Kerimde ayetlerle anlatılmış, varlığı inkâr edilemeyecek bir şekilde ortaya konmuştur. İsra Suresi’nin birinci ayeti kerimesinde Yüce Allah; Kendisine âyetlerimizden bir kısmını gösterelim diye kulunu (Muhammedi), bir gece Mescid-i Haramdan, çevresini bereketlendirdiğimiz Mescid-i Aksaya götüren Allahın şanı yücedir. Hiç şüphesiz o, hakkıyla işitendir, hakkıyla görendir diye buyurmaktadır. Miraç; Allahın gücü karşısında insan gücünün yetersiz olduğuna, ancak iman ve ibadetle müminin yüksek makamlar elde edebileceğine işaret eden olağanüstü bir hadisedir. Bu mübarek geceyi gaflet içerisinde geçirmemeli, Allaha karşı şükran borçlarımızı ödemeliyiz. Namaz kılmalı, Kuran okumalı ve Allahtan af ve bağış dilemeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle dindaşlarımızın, soydaşlarımızın ve hemşerilerimizin Miraç Kandilini tebrik ediyor, bu gecede yapılan duaların İslam dünyasının ve ülkemizin birlik, dirlik ve beraberliğine, kardeşliğimizin güçlenmesine, insanlığın barış, huzur ve saadetine vesile olmasını Yüce Allahtan niyaz ediyorum. 15 Temmuzda Hakka yürüyen demokrasi kahramanlarımızı, iç ve dış güvenlik harekâtında şahadet şerbetini içen şehitlerimizi şükran ve minnetle anıyorum.