12.03.2018 - BAŞKAN SARI DAN İSTİKLAL MARŞININ KABULU VE MEHMET AKİF ERSOY U ANMA GÜNÜ MESAJI

Eleşkirt Belediye Başkanı Sebahattin Sarı, İstiklal Marşının TBMM de kabulü ve Mehmet Akif Ersoyu Anma Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Başkan Sarı, mesajında şu görüşlere yer verdi: Türk Milletinin bağımsızlığa ve kutsal değerlerine olan inancını destanlaştıran İstiklal Marşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisinde Milli Marş olarak kabul edilmesinin 97nci yıl dönümünü büyük bir gururla kutluyoruz. Mehmet Akifin, vatan toprakları işgal altındayken kaleme aldığı İstiklal Marşı aziz milletimizin milli mücadele ruhunu, Türk Milletinin vatan sevgisini, bağımsızlığa olan tutkusunu en güzel bir biçimde yansıtmaktadır. İstiklal Marşı, aziz milletimizin ortak duygusu ve vatan davamızın onur belgesidir. Milli Marşımız, tarihten silinmek istenen bir milletin hangi değerlere sarılarak İstiklal mücadelesini kazandığını anlatan bir tarihi vesikadır. Milletimizi meydana getiren bütün fertler olarak, bize armağan edilen bu eşsiz mısralardaki kardeşlik, birlik ve beraberlik ruhunu, bu duygu birliğini ilelebet muhafaza etmeliyiz. Milli mücadelenin umudunu, azmini, kararlılığını, inancını yüreklerden mısralara taşıyan, her eserinde İstiklal mücadelesinin, bağımsızlığın, kurtuluşun ve millet sevdasının önemine değinen İstiklal Marşımızın şairi Akif i ve onun yüksek ideallerini, aziz hatırasını bugün bir kez daha minnetle yâd ediyoruz. Onu hakkıyla anmak, Mehmet Akif i düşünceleriyle, dünya görüşüyle, İstiklal mücadelesindeki asil ve yılmaz duruşuyla tanımayı gerektirir. Bu vesileyle Mehmet Akif in, Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın duasına yürekten iştirak ederek, İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabulünün 97nci yıldönümünü kutluyor, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.