21.03.2018 - BAŞKAN SARI DAN DÜNYA NEVRUZ GÜNÜ MESAJI

Eleşkirt Belediye Başkanı Sebahattin Sarı, 21 Mart Dünya Nevruz Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Başkan Sarı, yayımladığı mesajında şu görüşlere yer verdi Baharın gelişini, doğanın uyanışını simgeleyen Nevruz barış ve dostluk bayramı olarak Dünyanın her bir köşesinde asırlardır kutlanmaktadır. Beraberlik ve kardeşliğin sembollerinden biri olan Nevruz arınmayı, yenilenmeyi ve olumsuzluklardan kurtulmayı da ifade eder. Nevruz; yeni bir günü müjdeler. Sevgi ve kardeşliğin filizlendiği bu mübarek topraklarda, yüzyıllar boyunca farklı inanç, dil, etnik köken ve kültüre sahip insanlar huzur içinde yaşamıştır. Cennet vatan Türkiye, böylesine zengin kültürü bünyesinde barındıran eşsiz bir coğrafyadır. Farklılıklar ve çeşitliliklerimiz, Anadolunun en büyük zenginlik kaynağıdır. Nevruz Gününün önemine dikkati çeken Başkan Sarı, sözlerini şöyle tamamladı 21 Mart Dünya Nevruz Günü sevgi ve dayanışmanın da göstergesidir. Türkiyenin birçok vilayetinde olduğu gibi Eleşkirtli vatandaşlarımız arasındaki birlik ve beraberliğin, bir arada yaşama kültürünün güçlenmesine vesile olan Nevruz Gününü kutluyor, Nevruzun huzur, barış ve mutluluğun sürekli baki olduğu daha mutlu ve daha müreffeh yarınlara katkıda bulunmasını temenni ediyorum.