06.04.2016 - Eleşkirt Toplum Sağlıgı internet cafe denetimi

İnternet kullanımının yaygınlaşmasıyla, internete girme yaşının okul öncesi döneme kadar düştüğünü "Bilgisayar teknolojileri ve internet, günümüz insanının, bilgi ve iletişim ihtiyaçlarını daha kolay, hızlı ve ekonomik çözümler sağlamaktadır. Bilginin iki yönünün keskin bir kılıca benzediği kabul edilirse, doğru kullanılmasının yararlı, yalnış kullanılmasının zararlı olabileceği de göz önünde bulundurulması gerekiyor. Biz de bu yanlışların önüne geçmek için bu denetimleri yapmaktayız. internet salonuna yanında velisi olmadan 11 yaş altı çocukların gidip gitmediği, iş yeri içerisinde sigara içilip içilmediği dışarıdan kafe içerisinin görülmesini engelleyecek şekilde camlarda reklam bantlarının bulunup bulunmadığı, iş yeri giriş kapısında bulunan kameraların iş yerine giren şahısların yüzlerini net görüp görmediği ve iş yerinde bulunan kamera görüntülerinin kayıt-muhafaza sürelerinin en az 7 gün olması kuralına uyulup uyulmadığı şeklindeki kurallar kontrol edildi Kaymakamlığın yanı sıra emniyet, belediye zabıta personellerin yer aldığı komisyon, ilçede bulunan kafelerde denetim yaptı. Denetimlerde, kurallara uymayan kafe işletmecilerine uyarıda bulunuldu.