21.05.2016 - Başkan SARI dan Berat kandili mesajı

Eleşkirt Belediye Başkanı Sebahattin SARI Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan SARI mesajında şu görüşlere yer verdi Hayatımızın her anında çeşitli dönüm noktaları vardır Bunlardan bazıları milli ve dini günlerdir. Bu mübarek günlerden biri de Berat Kandilidir. Beratın özünde günahlardan arınma Yüce Allah’ın rahmetine ulaşma ve bağışlanma vardır İlahi rahmet ve mağfiret bu gecede doruk noktasına ulaşır Peygamber Efendimize (S.A.V) ümmetine şefaat hakkının bu gecede verileceği bildirilmiştir Leyle-i Berat günahların affolunması nefsin esaretinin sona ermesi Rahmet-i Rahman ile kuşatılma gecesidir İman ibadet ve düşünce hayatımız bakımından kendimizi yenilememiz geçmişimizle muhasebe, geleceğimizi planlama ve ümitlerimizi tazelememiz için, bu mübarek geceyi fırsat bilmeliyiz. Bu gece Fahri Kâinat Efendimizin (S.A.V) Allah’ım öfkenden rızana, cezandan affına, Senden yine Sana sığınırım. Senin şanın yücedir duasıyla Yüce Mevla’ya yakarma zamanıdır. Bu duygu ve düşüncelerle bütün İslâm âleminin Berat Kandilini tebrik ediyor, terörle mücadelede şahadet şerbetini içen şehitlerimize Yüce Allahtan rahmet, gazilerimize de acil şifalar diliyorum. Cenab-ı Hak, terörle mücadelede ordumuzu ve emniyet mensuplarımızı düşmana karşı her daim muzaffer eylesin.