01.07.2016 - Eleşkirt Belediye Başkanı SARIdan kadir gecesi mesajı

Eleşkirt Belediye Başkanı Sebahattin SARI, Kadir Gecesi dolayısıyla mesaj yayımladı. Başkan Sarı, mesajında şu görüşlere yer verdi Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’de bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen Kadir Gecesine yaklaşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz. Kadir Gecesi Yüce Rabbimizi bizlere tanıtan, insanlığın kararan gönüllerini aydınlatan, nasıl bir hayat yaşayacağımızı ortaya koyan, inanıp yararlı işler yapmamızı öğütleyen kitabımız Kur’an-ı Kerimin indirilmeye başlandığı esenlik ve güvenliğin her tarafa yayıldığı, sema kapılarının açılıp, dua ve tövbelerin kabul edildiği kutsal bir gecedir. Kadir gecesi, müminler için baştan sona kadar selamdır, hayırdır, rahmettir ve mağfirettir. Tüm İslam âleminin Kadir Gecesi mübarek olsun. Bu vesileyle Yüce Mevlâmızdan, tuttuğumuz oruçları ve yaptığımız tüm ibadetlerimizi kabul etmesini, bu gecede yapılan dua ve yakarışların, İslam âleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, toplumsal birlikteliğimizin güçlenmesine, insanlığın barış, huzur ve saadetine vesile olmasını niyaz ediyorum.