30.08.2016 - BAŞKAN SARI DAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI

Eleşkirt Belediye Başkanı Sebahattin Sarı, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Sarı, mesajında şu görüşlere yer verdi Milletimizin özgürlük ve bağımsızlık yolundaki inanç, irade ve kararlılığını bütün dünyaya gösterdiği 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi, Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolun bir mihenk taşıdır. 26 Ağustos 1071 yılında Anadolunun kapılarını İslâma açan Malazgirt Meydan Muharebesi ve 30 Ağustos 1922 tarihinde zaferle sonuçlanan Büyük Taarruzda var olan yüksek inanç ve ruhu bugün de çok iyi anlamak gerekir. Tarihimizdeki bütün zaferlerin arkasında hep aynı ruh vardır. Bedirde, Malazgirtte ve Çanakkalede de aynı ruh vardır. Mukaddesat uğruna elde edilen bu zaferler, esarete karşı boyun eğmeyen milletimizin övünç kaynağıdır. Bu vesileyle milletimizin bağımsızlığı uğruna kazanılan bu büyük zaferlerden ilham alarak, demokrasimizi güçlendirmek ve ülkemizi çağdaş uygarlıklar düzeyine ulaştırmak hepimizin ortak sorumluluğudur. Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimiz, emniyet teşkilatımız ve kahraman ordumuzun tüm mensuplarının 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla, gazilerimizi de minnet ve saygıyla anıyorum. Başkan Sebahattin Sarı, Vatan topraklarının kurtuluşu ve bağımsızlığımızı müjdeleyen 30 Ağustos Zaferinin 94. yıldönümü ile ilgili mesajında 15 Temmuz Demokrasi Zaferine de vurgu yaptı. Sarı , şöyle dedi 21. yüzyılın en büyük zaferi olan 15 Temmuz, millet olarak 7 düvele karşı elde ettiğimiz tarihe altın harflerle yazılan demokrasi destanıdır. Vatan haini FETÖ ve onun postallı satılmışları karşısında tek vücut ve tek yürek olan aziz milletimiz o gün de milli iradeye sahip çıkmıştır. Milli ruha şevk ve dinamizm veren vatandaşlarımız demokrasi nöbetlerinde gösterdiği duruş her türlü takdirin ötesindedir. 15 Temmuz’da vatan haini, demokrasi katili satılmışların attığı bombalara karşı fethi müjdeleyen tekbir sesleriyle iman dolu göğüslerini kurşuna siper ederek Rahmet-i Rahmana kavuşan şehitlerimizi asla unutmayacağız. Bu vesileyle ülkemizin milli birlik ve beraberliği, ulusumuzun bekası için şahadet şerbetini içen demokrasi kahramanlarımıza, iç ve dış güvenlik harekâtlarında şehit olan yiğitlerimize Yüce Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum.