02.09.2016 - İshak Paşa Sarayı Çevre Düzenlemesi ve Peyzaj Çalışması

Belediye Başkanımız Sebahattin Sarının maliye Ankarada olan toplantısı nedeniyle katılamadığı Doğubayazıt ilçesinde İshak Paşa Sarayı Mezarlık Mescidi ile Ahmed-i Hani Halk Kütüphanesi açılışı ve Ahmed-i Hani türbesi çevre düzenlenmesi projelerinin temel atma törenine Belediye başkan Yardımcımız Sayın Dadaş Sarı katıldı Vali Musa Işın, yaptığı açıklamada, Doğubayazıt halkının kadim bir halk olduğunu ve kadim bir medeniyete sahip olduğunu söyledi. Doğubayazıt halkına yakışanın, Ahmed-i Hani Hazretlerini takip etmek olduğunu belirterek, Ahmed-i Hani Hazretlerini rehber kılmaktır, onun peşinden gitmektir. Haydutların, eşkıyaların, teröristlerin peşinden gitmek değildir. diye konuştu Can pahasına terör örgütü PKK ve FETÖ ile mücadelenin süreceğini aktaran Işın, milletin birlik ve beraberliğini muhafaza etmek için hep beraber çalışacaklarını dile getirdi. Darbe girişimine, Ahmed-i Haninin çocukları ve torunları olan Doğubayazıt halkının müsade etmediğini vurgulayan Işın, şunları söyledi Bundan sonra da hiçbir şer odağına ve çeteye de müsaade etmeyeceğiz. Biz öyle asil bir milletiz ki ya ölürüz, ya da bağımsızlığımızı muhafaza ederiz. Ne FETÖye, ne PKKya ne de DAEŞe bu millet hiçbirisine pabuç bırakmaz. Bu hainlerin tümünün beslendiği nokta birdir. FETÖyü kim başımıza musallat ettiyse, PKKyı da 32 yıldır başımıza musallat eden aynı kişilerdir. Nasıl ki bugün FETÖnün bütün inlerine devletimiz giriyorsa, bütün hücrelerinden çıkarılıyorsa, bütün inlerinden alınıp sökülüyorsa, devletten sökülüp alınıyorsa, bundan hiçbir tereddüt yoksa aynı şekilde PKK ile mücadele de PKK bitene kadar aynen devam edecektir. Doğubayazıt halkını hiçbir zaman PKK canileriyle baş başa bırakmayacağız. Bunlar bitene kadar mücadele edeceğiz. Karşı çıkmazsak her şeyimizi kaybederiz PKK terör örgütüne karşı halkın uyandığını kaydeden Işın, Bölge halkı uyanmıştır. Bunların maşa olduğunu, piyon olduğunu ve asla Kürtleri temsil etmediğine. Ben de bölge çocuğuyum, ben de biliyorum bu hainleri. FETÖ terörüne nasıl karşı çıktıysak, en az onlar kadar PKKya karşı çıkacağız, çıkmazsak namusumuzu, şerefimizi, haysiyetimizi, malımızı ve çocuklarımızı, her şeyimizi kaybederiz. Bunu en iyi bilen Doğubayazıt halkıdır. diye konuştu . Işın, programın ardından 1. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Ercan İlhanı makamında ziyaret ederek şeref defterini imzaladı.