07.09.2016 - KAŞESOR DERESİ ISLAH ÇALIŞMASI

Aziz Eleşkirtliler ilçemizde yıllardır kangren halini almış gerek görüntüsü ile gerekse çevreye verdiği zararla, birçok sağlık sorunları yaratan şehir içindeki deremizin ıslah ve yapım çalışmaları bugün itibari ile Belediye Başkan Yardımcımız Dadaş Sarı nın gözetiminde başlamıştır. Çevreye zarar veren şehir içindeki deremiz, ıslah çalışmalarıyla temiz ve düzenli hale dönüşüyor. DSİ Genel Müdürlüğü ve Eleşkirt Belediyesi, çevre ve insan sağlığına tehlike arz eden derelerdeki ıslah çalışmalarını beraberce yürütüyor. Yürütülen çalışmalar sonunda,İlçemizde bulunan taşkın tehlikesi arz eden, çirkin görüntüler oluşturan, çevreye zarar veren ve atıl durumda kalan dereler bambaşka bir görünüme kavuşarak bir doğa harikası haline gelecek. Bugün itibarı ile çalışmaların başladığı ilçemizde dereler ıslah edildiğinde bu bölgeler çok daha farklı gelişecek ve kötü görüntü, çöp ve sağlık tehdidi son bulacak. Yapılan dere ıslahı çalışmalarında geçmişe göre çok daha bilimsel, çok daha hızlı çalışmalar yapılacaktır. Islah çalışması için yoğun ısrarlarımızı geri çevirmeyen DSİ Genel Müdürü Sayın Murat ACU ya Ağrı Milletvekilimiz Sayın Cesim Gökçe ye ve DSİ Bölge Müdürlüğümüze ilçemiz adına müteşekkirim.