28.10.2016 - Eleşkirtte Toplu Okul Açılışı Töreni Yapıldı

Eleşkirt ilçesinde yaklaşık 1 yıl önce yapımı tamamlanan Recep Tayyip Erdoğan İmam hatip lisesi ve 300 kız öğrenci kapasiteli pansiyon ve beraberinde ilçe merkezinde yapımı tamamlanan Mehmet Akif Ersoy İlk ve orta okulu,Esentepe Orta okulu,Ve Eleşkirt orta okulunun toplu açılış töreni yapıldı. Kur anı Kerim tilevati ile başlayan programda Sırası ile İl milli eğitim müdürü Hatem Dursun,Eleşkirt belediye başkanı Sebahattin Sarı,Eleşkirt kaymakamı Ejder Demir ve Ağrı valisi Musa Işın,Toplanan kalabalığa hitap ederek birer konuşma gerçekleştirdiler. Ağrı valisi Musa Işın Konuşmasında,Biz bu açılışı Sayın milli eğitim bakanı İsmet Yılmaz ile beraber yapacaktık fakat sayın bakanımızın programı olması münasebeti ile gelemediler.Hepinize çok selam ve sevgilerini iletmemi istediler.değerli Eleşkirtliler sevgili öğrenciler ayrıca Recep Tayyip Erdoğan İmam hatip lisesi açılışını yapma onuruna da hep birlikte sahip olduğumuz için kendimizi baytiyar adl ediyoruz. İnşallah bu dört okulumuzda milletimize ve memleketimize siz değerli çocuklarımız gibi pırıl pırıl insanlar burada yetişeceklerdir.hükümetimiz son 14 yıldır her alanda olduğu gibi özellikle eğitim alanında gençlerimize önem vermektedir.Ve çok ciddi hizmetler yapmaktadır.İnşallah bu hizmetler katlanarak devam edecektir. Biraz öncede milli eğitim müdürümüzün dediği gibi burada bu ilçede 8 okulumuzun 4 tanesi bugün açıyoruz diğerleri de neredeyse bitmek üzeredir . 15 Yıldır Ağrı ilimiz Hizmetleri Alıyor Ve Almayada Devam edecek . Vali Işın,Ağrı ilimiz 15 yıl öncesinde alamadığı hizmetleri bu 15 yıl içerisinde almaya başlamıştır ve almayada devam edecektir.inşallah.burada yetişen çocuklarımız memleketine saygılı İslami çerçevede yetişen ve dinine, devletine bağlı insanlar olacaktır inşallah. Konuşmanın ardından Öğrenci ve katılımcılar ile beraber Kurdele kesimine geçildi.Vali ışın Kurdele kesiminin ardından Sınıfları tek tek gezerek Çocuklarla bir süre sohbet ederek bazı hediyeler takdim etti.okulun bahçesinde fidan dikimi de yapan vali ışın Belediye ve kaymakamlık makamınıda ziyaret ettikten sonra ilçeden ayrıldı. Toplu açılış törenine Ağrı valisi Musa ışın, Eleşkirt Kaymakamı Ejder Demir,Eleşkirt belediye başkanı Sebahattin Sarı,cumhuriyet Savcısı Hasan Kurgan,İl özel idaresi genel sekreteri Erhan Tenekeci,Taşlıçay Belediye başkanı İsmail Taşdemir,İl Jandarma Komutanı yardımcısı Dr. J. Albay Ali Sarıkaya,Ak parti il başkanı Kemal Atmaca,ilçe başkanı Aytekin Arslan,İl milli eğitim müdürü Hatem Dursun,Yücekapı belediye başkanı İlhami Zeyrek,Taşlıçay ilçe başkanı İsmet Taşdemir,İl şube müdürü İsak Hasanoğlu,İlçe milli eğitim Müdürü Burhan Kurt,Vakıf Müdürü Hayrettin Murat,Özel İdare Müdür Celal Erdoğan,Birlik müdürü Nimet Kahraman,kurum amirleri okul müdürler, ve vatandaşlar katıldı.