29.10.2016 - Eleşkirt ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerle kutlandı.

Eleşkirt kaymakamlığı makamında Ağrı vali yardımcısı Mehmet Soğukpınar tarafından tebriklerin kabul edildi.Yağışlı havadan dolayı Eleşkirt Recep Tayyip Erdoğan İmam hatip lisesi ,konferans salonunda düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı programı,Saygı duruşu istiklal marşı ile devam etti. Ağrı vali Yardımcısı Mehmet Soğukpınarın , günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, ülkenin birlik ve beraberliğine değinerek, Cumhuriyetimizin 93. yıl dönümü heyecanını neşesini hep birlikte yaşıyoruz. Bugün ülkemizin her yerinde cumhuriyetin heyecanı cumhuriyetin neşesi cumhuriyetin onuru var dedi. Öğrenciler tarafından Okunan şiirler,ve halk oyunlarının ardından 15 temmuz Şehitleri anısına ilçe de düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere İlçe protokolü tarafından hediyeleri takdim edildikten sonra program son buldu. Cumhuriyet bayramı programına Ağrı vali yardımcısı Mehmet soğukpınar,Eleşkirt belediye başkanı Sebahattin Sarı,Garnizon komutanı yardımcısı binbaşı Murat Anakaya ,Ak parti ilçe başkanı Aytekin Arslan,Jandarma Komutanı Binbaşı Mehmet Büyükhan,Emniyet Amiri Ogün Evci,İlçe Milli eğitim müdürü Burhan Kurt,Özel idare müdürü celal Erdoğan,Vakıf Müdürü Hayrettin Murat,Birlik müdürü Nimet Kahraman,Tapu Müdürü Rıdvan Aydınlı,Kurum ve kuruluşlarım müdür ve amirleri öğretmenler öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.