23.11.2016 - BAŞKAN SARI’DAN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

Eleşkirt Belediye Başkanı Sebahattin Sarı, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Sarı, mesajında şu görüşlere yer verdi: “Eğitim, toplulukları çağdaş uygarlık düzeyine yükselten vazgeçilmez bir araçtır. Yarınlar adına umut bağladığımız asıl güç öğretmenlerimizdir. Öğretmenlerimizin yetiştirdiği nice büyük şahsiyet ve devlet adamlarına sahip necip bir milletiz. Öğretmenlik mesleğinin bizim eğitim ve kültür tarihimizde çok müstesna bir yeri bulunmaktadır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, çağdaş ve demokratik bir toplumu oluşturmak adına en büyük sorumluluğu öğretmenlere yüklemiştir. Bizler öğretmenlerimizin en iyi koşullarda çalışmalarını sağlamakla sorumlu olduğumuzun bilincindeyiz. İşte bu bilinçle ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ şeklindeki eğitim şiarını hayatlarına nakşeden öğretmenlerimizin ülkemizin bilgi kaynağı olduğunu bir an olsun aklımızdan çıkartmamalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, eğitim neferlerimize selam ve sevgilerimi iletiyorum.”