25.11.2016 - Eleşkirt Belediyesi İlçenin İçme Suyu ve Kanalizasyon Şebekesini yenileyecek.

Eleşkirt Belediyesi İlçenin İçme Suyu ve Kanalizasyon Şebekesini yeniliyoruz… Eleşkirt Belediye başkanımız Sebahattin Sarının girişimleri sonrasında İlçenin içme suyu , Kanalizasyon ve yağmur sularını toplama projeleri kapsamında İller bankasından bir heyet İnş mühendisleri Muhammet Özdemir ,Gökhan Yıldız jeoloji mühendisi Caner Sönmezer Harita mühendisi Taner Başar Harita Teknikeri Nihat Bastem Eleşkirt ilçesine gelerek Eleşkirt Belediyesinde proje kabulü görüşmeleri gerçekleştirdi. Her tarafından sular fışkıran,üç tarafı dağ ve tepelerle kaplı olan yıllık ortalama beş ay karla kaplı olup yer altı suları bunlarla beslenen 10.000 nüfuslu Eleşkitte vatandaşın içme suyu ihtiyacı devreye sokulan 2 adet su kuyusuna rağmen çözülememesinden dolayı,Belediye başkanımız Sebahattin Sarı nın Ankara bürokrasisinin koridorlarını aşındırması sonucu Eleşkirt yer altı şebekesinin tamamı 2017 yılında sil baştan yenileniyor. Eleşkirt Belediye Başkanı sebahattin Sarı Mevcut haliyle ne yaparsak yapalım iki yakamızı bir araya getiremiyoruz.Suyun kaynağındaki debi hızı şu anki nüfusa çok fazla olmasına rağmen kayıp ve kaçaktan dolayı su kuyularını devreye koymadan halkımızın içme suyu ihtiyacını karşılayamıyoruz.Su depolarına boşu boşuna her ay ortalama 60.000 lira elektrik parası veriyoruz,artı yetersiz sağlıksız şebekelerin masrafı derken halkımıza hizmet edecek bir şey kalmıyor elimizde. İnşallah ünümüzdeki sene aynı anda Kanalizasyon,İçme suyu ve Yağmur suyu kanalları çalışmalarına başlayıp iki sezonda bitirmeyi düşünüyoruz.Bugün Erzurum iller Bankasından konuyla ilgili değerli mühendis arkadaşlarımızı ağırlıyoruz.7 Mühendis arkadaşımız çalışmalarla alakalı davetimiz üzerine ilçemize geldiler,bizim belediyemizin teknik heyetiyle tatbik edilecek projenin teknik detayıyla alakalı görüşmeler yapacaklar.Yeni şebekenin devreye girmesiyle beraber bütün abonelerimiz su sayaçları kullanacaklar. Eleşkirt Belediye Başkanı Sebahattin Sarı aile reislerinden ümidimi kestin okulları dolaşıp çocuklardan yardım istiyorum.Suyun önemini anlatarak evlerindeki su israflarının önüne geçmelerinde destek olmalarını sağlamayı düşünüyorum dedi.