11.12.2016 - BAŞKAN SARI DAN MEVLİT KANDİLİ MESAJI

Eleşkirt Belediye Sebahattin Sarı, Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Sarı, mesajında şu görüşlere yer verdi Sevgili Peygamberimiz, Fahri Kâinat Efendimiz Hazreti Muhammed in (S.A.V) dünya âlemini şereflendirdiği müstesna bir günü idrak ediyoruz. Hz. Peygamberin doğumunu anlamaktan asıl gaye, evrensel olan nübüvvetini, Kurana dayanan yüce ahlakını, insanlık ve merhametini, insaf ve adaletini, sabır, kerem ve cömertliğini anlamaktır. Kısaca insanlığa sunduğu değerlerin farkına varmak Biz bunun neresindeyiz? diye düşünmek, hatalarımızı gözden geçirme fırsatını yakalamak, O nun yaşadığı gibi yaşamaya çalışmak ve Allahı sevmenin bir gereği olarak Ona uymaktır. Hz. Peygamberin eşsiz hayatının bilinmesi ve örnek alınması, her insanın yegâne gayesi ve görevi olmalıdır. Çünkü hayatımız, Allah Resulünün sünnetine uygun yaşandığında anlam kazanır. Kuranda Rabbimiz bize, Onun model insan olarak seçildiğini şöyle haber vermektedir; Andolsun ki, Allahın Resulünde sizin için, Allaha ve ahiret gününe kavuşmayı uman, Allahı çok zikreden kimseler için güzel bir örnek vardır. Rahmet elçisi Hz. Peygamberimizin Dünyaya teşriflerini ifade eden Mevlid Kandili, hayatımızı onun yüce ahlâkıyla güzelleştireceğimiz bir tazelenme mevsimidir. Bu mübarek gecede, toplum olarak büyük küçük demeden camileri doldurup, ibadetlerimizi en samimi bir niyetle ifa etmeliyiz. Böylesine mübarek gün ve gecelerin tüm mazlum coğrafyalara birlik ve beraberlik getirmesini temenni ederim. Tüm İslam âleminin Mevlid Kandili mübarek olsun.