28.12.2016 - BAŞKAN SARI AKİF VATAN DAVASININ EN BÜYÜK TEMSİLCİSİDİR

Eleşkirt Belediye Başkanı Sebahattin Sarı, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoyun vefatının 80. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Sarı, mesajında şu görüşlere yer verdi Milletimizin gönlünde müstesna bir yer edinmiş olan Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, fikirleri, idealleri, mütevazı hayatı, asil duruşuyla kendinden sonraki nesiller için önemli bir ilham kaynağı olacak ve örnek alınacak bir şahsiyettir. Milli mücadelenin umudunu, azmini, kararlılığını, inancını yüreklerden mısralara taşıyan, her eserinde İstiklal mücadelesinin, bağımsızlığın, kurtuluşun ve millet sevdasının önemine değinen İstiklal Marşımızın şairi Akifi ve onun yüksek ideallerini, aziz hatırasını bugün bir kez daha minnetle yâd ediyoruz. Onu hakkıyla anmak, Mehmet Akifi düşünceleriyle, dünya görüşüyle, İstiklal mücadelesindeki asil ve yılmaz duruşuyla tanımayı gerektirir. Milli birlik ve beraberliğimize atfen kaleme aldığı şu dizeleri bizlere halen daha öğüt verir Değil mi cephemizin sinesinde iman bir Sevinme bir, acı bir, gaye aynı, vicdan bir Değil mi ortada bir sine çarpıyor, yılmaz Cihan yıkılsa emin ol, bu cephe sarsılmaz Bu vesileyle İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoyu vefatının 80. yıldönümünde rahmet, saygı, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhu şad makamı cennet olsun.